UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керрі: США не мають наміру скидати режим Башара Асада

Держсекретар Джон Керрі підкреслив, що американські війська будуть тільки боротися з ІД.

Сполучені Штати не мають наміру використовувати своїх військових для боротьби з президентом Сирії Башаром Асадом. Про це заявив держсекретар США Джон Керрі на слуханнях у комітеті з іноземних справ Конгресу США.

На слуханнях вирішувалася можливість надання дозволу Конгресом Білому дому на використання військової сили для боротьби з угрупуванням "Ісламська держава". Питання про участь американських військових для боротьби з Асадом було задано республіканцем в комітеті Робертом Коркером зі штату Теннессі.

"Ні, поки ми не розглядаємо такий варіант", - відповів Джон Керрі. При цьому він зазначив, що військова сила буде використовуватися тільки для боротьби з ІД. Керрі нагадав, що з Башаром Асадом б'ються сирійські повстанці.

Голова держдепартаменту підтримав пропозицію голови комітету Роберта Менендеса дати дозвіл Білому дому на введення військ для боротьби з ІД, терміном на три роки. На думку Кері, комітету не варто обмежувати дії адміністрації тільки Іраком і Сирією, так як поза межами цих країн бойовики ІД можуть почувати себе в безпеці.

Джон Керрі на засіданні ОБСЄ закликав Росію припинити підтримувати терористів на сході України. На думку Керрі, тільки тоді Росія зможе відновити довіру до себе.