UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керрі назвав санкції проти Росії ефективними заходами

Єдність між Європою і Сполученими Штатами дала зрозуміти Росії, що ціна за подальше втручання в Україну буде дуже високою.

Політика Білого дому щодо міжнародного впливу на російську агресію по відношенню до України виявилася ефективною незважаючи на критику політичних опонентів Барака Обами у Сполучених Штатах. Таке переконання висловив в інтерв'ю CNN держсекретар США Джон Керрі.

"Я думаю, що політика президента (Обами) спрацювала. Вважаю, що європейські союзники були укріплені. Єдність між Європою і Сполученими Штатами стало тим чинником, завдяки якому вдалося провести вибори в Україні і дати зрозуміти Росії, що Захід є єдиним, і що ціна за подальше втручання в Україну буде дуже високою", - зазначив Керрі.

За його словами, російська економіка вже відчула вплив санкцій, країна втрачає капітали інвесторів. Як наслідок, "Путін вирішив відвести частину військ від кордону", - акцентував глава Держдепу.

"Ми сподіваємося, що це може перейти в кращу площину. Фактично, повільними, стійкими, впевненими програмами ми надаємо імпульс у цьому і будь-якому іншому місці", - зауважив Керрі. !zn

Читайте також:

США допоможуть українцям побудувати незалежну і процвітаючу країну

Більшість жителів США і найбільших країн ЄС підтримають посилення санкцій до Росії

Керрі пригрозив Росії масштабними санкціями за зрив виборів в Україні