UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керрі на переговорах з Путіним просунувся у вирішенні проблеми ОРДЛО

Розмова c Путіним про окуповані території Донецької та Луганської областей була "надзвичайно прямою і відвертою".

Держсекретар США Джон Керрі за підсумками переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним позитивно оцінює шанси на вирішення проблеми ОРДЛО.

"Ми провели продуктивні переговори з президентом Путіним. Я йому вдячний за це, але нам належить виконати багато домашньої роботи, і я думаю, що є всі можливості, щоб забезпечити реальне врегулювання", - сказав Керрі на переговорах з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.

Тим не менш, за словами Керрі, між Москвою і Вашингтоном залишаються деякі невирішені питання, але він висловив сподівання, що в ході сьогоднішніх переговорах вони будуть усунені.

Держсекретар США також повідомив, що його вчорашня розмова з Путіним була "надзвичайно прямою і відвертою".

Читайте також: Тука розповів про фінансові втрати Кремля через утримання ОРДЛО та санкції

Раніше в Держдепі США повідомили про плани Джона Керрі 14-15 липня відвідати Москву і провести переговори з високопоставленими російськими чиновниками. Видання Washington Post писало, що держсекретар Джон Керрі має намір запропонувати російському президенту Володимиру Путіну військовий пакт проти "Ісламської держави" і "Аль-Каїди" в Сирії. Якщо сторони погодяться його підписати, тоді американська роль в сирійській війні, яка триває вже 5 років, дуже різко зміниться. Зокрема, в документі йдеться про проведення спільних бомбардувань і створенні командно-контрольних штабів. Американським і російським чиновникам пропонують "працювати разом, щоб перемогти екстремістів", обмінюючись експертними оцінками і даними розвідки.

7 липня Джон Керрі відвідав Київ, де провів переговори з президентом України Петром Порошенком, прем'єр-міністрів Володимиром Гройсманом і спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм. Зокрема Керрі заявив, що на сьогоднішній день п'ять країн працюють над питанням надання летальної зброї Україні.