UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керівники розвідувальних агентств США та Британії пообіцяли "не змінювати курс" щодо допомоги Україні

Бернс та Мур повідомили, що їхні відомства продовжать надавати допомогу українській розвідці.

Вільям Бернс

Вільям Бернс

Керівник ЦРУ Вільям Бернс та голова британської розвідувальної служби Річард Мур заявили у спільній статті для Financial Times, що "збереження курсу" у підтримці боротьби України проти Росії є більш важливим, ніж будь-коли, і вони пообіцяли продовжувати свою співпрацю в цій сфері та у розв'язання інших проблем.

Відомства "тісно співпрацюють у протистоянні агресивній війні Владіміра Путіна проти України", зазначили вони.

"Збереження курсу [щодо України] є більш життєво важливим, ніж будь-коли. Путіну не вдасться знищити суверенітет і незалежність України", — заявили вони, додавши, що їхні відомства продовжать надавати допомогу українській розвідці.

Керівники розвідок також заявили, що їхні відомства і надалі працюватимуть над тим, щоб зірвати "безрозсудну кампанію саботажу по всій Європі з боку російської розвідки" і її "цинічне використання технологій" для поширення дезінформації, "щоб вбити клин між нами".

Читайте також: Директор ЦРУ попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року

Раніше газета The New York Times повідомляла, що ЦРУ таємно допомагає Україні боротися з Путіним. США підтримують секретне партнерство із розвідкою України уже понад 10 років, що має важливе значення для обох країн у протистоянні Росії.