UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кемерон опублікував дані про свої податки через офшорний скандал

Скандальні "панамські документи" змусили британського прем'єра показати, які доходи він отримав у минулому році.

В 2014-2015 фінансовому році голова уряду Великобританії Девід Кемерон отримав дохід в розмірі 200,3 тисяч фунтів стерлінгів. З них 7,6 тисяч - він витратив на податки.

Про це повідомляє сьогодні "Русская служба Би-би-си", додаючи, що британський прем'єр сьогодні виконав вчорашню обіцянку і опублікував свій податковий звіт. З неї випливає, що Кемерон отримав 140,5 тисяч фунтів стерлінгів зарплати як голова британського уряду.

Ще 46,9 тисяч йому принесла здача в оренду родинного будинку в лондонському районі Ноттінг-Хілл. Крім того, в минулому році він отримав 9,3 тисячі фунтів стерлінгів від Консервативної партії і ще 3 тисячі - в якості відсотків від заощаджень в банку High Street.

Вчора в Лондоні демонстранти вимагали відставки прем'єр-міністра Девіда Кемерона. Натовп скандував "Кемерон повинен піти!" і "Геть владу Торі!".

Нещодавно прем'єр Великобританії визнав отримання прибутків від офшорів свого батька. Як пояснив прем'єр-міністр, з 1997 по 2010 рік вони з дружиною володіли п'ятьма тисячами акцій компанії, які вони купили за 12,5 тисяч фунтів.

3 квітня міжнародні журналісти-розслідувачі (OCCRP і ICIJ) і цілий ряд великих ЗМІ одночасно опублікували розслідування "Панамські документи", в якому йдеться про численні офшорні компанії, які використовуються лідерами держав, політиками та відомими спортсменами.

Зокрема, у них зазначено, що батько нинішнього прем'єр-міністра Великобританії Йєн Кемерон очолював офшорний фонд, через який нібито ухилявся від сплати податків.