UA / RU
Підтримати ZN.ua

Казахського банкіра заарештували у Франції за запитом Росії

Аблязов був арештований біля міста Канни спеціальним підрозділом поліції за запитом Росії, вимагає екстрадиції бізнесмена.

Колишній акціонер і голова ради директорів БТА Банку Мухтар Аблязов був затриманий у Франції, повідомляє Financial Times з посиланням на адвоката бізнесмена.

За словами адвоката, Аблязов був арештований в середу, 31 липня, поблизу міста Канни спеціальним підрозділом поліції за запитом Росії, вимагає екстрадиції бізнесмена.

Казахстан також вимагає екстрадиції Аблязова, який отримав притулок у Великобританії, звинувачуючи його у фінансових порушеннях на загальну суму понад 6 мільярдів доларів. Високий суд Лондона в лютому 2012 року засудив Аблязова до 22 місяців ув'язнення за виявлену їм неповагу до розпорядженням суду. Однак Аблязов вважав за краще сховатися від правосуддя.

Раніше повідомлялося, що дружина і шестирічна дочка Аблязова були депортовані з Італії 31 травня. Цьому передував візит посла Казахстану в Римі до керівника апарату міністра внутрішніх справ Італії префекта Джузеппе Прокаччині, за яким послідувала нічна спецоперація поліції, проте Аблязова не виявили за вказаною адресою.

У зв'язку зі "справою Шалабаєвої" на Апеннінах спалахнув гучний скандал, який став причиною відставки Прокаччині і поставив під загрозу роботу нинішнього уряду, очолюваного Енріко Леттою. Міністр закордонних справ Італії заявила, що присутність у країні казахстанського посла Казахстану Адріана Єлемєсова більше не є "корисною". !zn

Читайте також:

Інтерпол відповів відмовою на запит Росії про розшук голови фонду Hermitage Capital

Екстрадицією екс-депутата Шепелєва з Угорщини займається прокуратура

Екс-президента Киргизстану заочно засудили до 24 років позбавлення волі

У Києві затримано екс-прем'єра Таджикістану