UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кавано всупереч протестам прийняв присягу судді Верховного суду США

Ще тиждень тому доля Кавано була невідома.

Бретт Кавано прийняв присягу судді Верховного суду США всупереч акцій протестів проти його кандидатури. Кавано звинувачували в сексуальних домаганнях і спробі зґвалтування, але ФБР не вдалося підтвердити ці звинувачення, передає телеканал ABC News.

Кавано був приведений до присяги відставним суддею Ентоні Кеннеді, чиє місце на суді він займе, і нинішній суддя Верховного суду Джон Робертс.

16 вересня 2018 року, професор університету Пало Альто Крістін Форд звинуватила Кавано у сексуальних домаганнях і спробі зґвалтування на початку 1980-х років, коли вони були неповнолітніми. Кавано тоді було 17 років, Форд - 15. Протягом того ж тижня ще дві жінки повідомили про домагання з боку Кавано.

Читайте також: Нобелівську премію миру присудили за боротьбу з сексуальним насильством в ході збройних конфліктів

27 вересня 2018 року Кавано і Форд свідчили про дані події перед Конгресом США, а 28 вересня сенатська комісія проголосувала за передачу питання на голосування в сенат з тижневою затримкою, щоб ФБР могло доповнити перевірку кандидата і представити результати розслідування сенаторам. 5 жовтня розпочався розгляд в Сенаті, 6 жовтня Сенат проголосував за призначення.