UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада запровадила нові санкції проти Росії

Зокрема, під санкції потрапив патріарх Кіріл.

Канада запровадила нові санкції проти РФ. Санкції торкнулися представниці МЗС РФ Марії Захарової та патріарха Російської православної церкви (РПЦ) Кіріла (Владіміра Гундяєва), який неодноразово підтримував війну РФ проти України, а також фізичних та юридичних осіб, які розповсюджують російську пропаганду. Крім цього, Канада заборонила імпорт деяких видів золота із РФ. Про це повідомляється на сайті уряду Канади.

До «чорного списку» Канада також внесла кількох російських журналістів. Серед них:

До санкційного списку потрапили також російські дезінформаційні організації за сприяння та підтримку невиправданого вторгнення Росії в Україну. Серед них "Перший канал", "Росія-1", "НТВ", "Росія-24", RT, Sputnik, корпорації "ВДТРК" та "Газпром Медіа", новинні агенції ТАРС, REGNUM, сайт Vesti.Ru, а також Росспівробітництво та Роскомнагляд.

Крім цього, уряд Канади заборонив імпорт деяких видів золота з РФ, закривши виробам доступ на офіційні міжнародні ринки.

Тепер в Канаду з РФ заборонено ввозити:

Зазначається, що заборона на імпорт золота з РФ набуває чинності сьогодні, 8 липня.

Читайте також: Канада не відмовлятиметься від участі в саміті G20 через Путіна

Раніше повідомлялося, що уряд Канади запровадив додаткові санкції проти юридичних та фізичних осіб, які пов’язані з оборонним сектором РФ і Білорусі. Зокрема, обмеження стосуються експорту передових технологій, які можуть покращити збройний потенціал країни-агресора.

Також Канада ухвалила рішення про конфіскацію заморожених російських активів та їх передачу на потреби України.