UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада забороняє використовувати свою зброю у Секторі Гази

Дії Ізраїлю викликають занепокоєння у союзників.

Канада категорично не допускає постачання будь-якого озброєння або деталей до зброї, які Ізраїль може використати на території Сектору Гази.

Про це заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі під час брифінгу для преси, пише "Укрінформ".

Читайте також: Керівник ООН з прав людини закликає країни вжити заходів у зв'язку з порушенням міжнародного права Ізраїлем — Reuters

"Ми не дозволимо відправляти до Гази жодного озброєння або навіть деталей до зброї. Не має значення ані спосіб, ані місце відправки", – наголосила Жолі. Вона також зазначила, що ще в січні Канада припинила видачу нових експортних дозволів на постачання зброї до Ізраїлю, хоча чинні контракти на той час дозволили виконати. За словами міністерки, влітку вона ініціювала замороження близько 30 діючих експортних дозволів для канадських компаній, і зараз триває перегляд цих рішень.

До цього Велика Британія призупинила продаж низки компонентів озброєнь, що використовуються Ізраїлем у Газі, після того, як дійшла висновку, що існує реальний ризик того, що зброя може бути використана всупереч міжнародному гуманітарному праву.

Читайте також: Призупинення постачання зброї Британією не стримає територіальні амбіції Ізраїлю — The Guardian

Нагадаємо, що Сполучені Штати під керівництвом президента Джо Байдена продовжують підтримувати військову кампанію Ізраїлю в Секторі Гази, попри занепокоєння з боку деяких союзників щодо ізраїльських дій у регіоні.