UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада заблокувала активи РФ на 328 млн доларів

Кошти перебували на російських рахунках або фігурували в угодах за участю осіб, які потрапили під санкції.

Канада заблокувала активи РФ на 412,1 млн канадських доларів ($328,6 млн). Зокрема, йдеться про активи, які перебували на російських рахунках або фігурували в угодах за участю підсанкційних осіб, які потрапили під обмеження, запроваджені через вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє канадська поліція.

«З 24 лютого по 7 червня активи в Канаді на загальну суму, приблизно еквівалентну 123 031 866,85 канадських доларів, були заморожені, а транзакції на загальну суму, приблизно еквівалентну 289 090 090,74 канадських доларів, були заблоковані», - зазначає поліція.

Враховуючи обмеження відповідно до Закону про конфіденційність, наразі поліція не може надати додаткову інформацію щодо цих цифр. Однак, зазначається, що інформація буде періодично оновлюватися.

Читайте також: Канада та США "подвоять контроль" за експортом товарів до РФ

Раніше повідомлялося, що Канада запровадила нові санкції проти нафтової, газової та хімічної промисловості РФ "у відповідь на триваюче кричуще й невиправдане вторгнення президента Росії Владіміра Путіна в Україну".

Обмежувальні заходи включають заборону на експорт 28 послуг, життєво необхідних для забезпечення роботи цих сфер. Зокрема, вони стосуються технічних, управлінських, бухгалтерських і рекламних послуг.