UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада введе нові санкції проти Росії

Канада оголосила про свій намір у найближчі дні знову збільшити економічний і політичний тиск на Росію.

Прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер повідомив, що Канада має намір ввести додаткові санкції проти Росії.

"Оскільки Росія продовжує свою агресію, в тому числі продовжуючи постачати логістичну підтримку і системи озброєння агентам путінського режиму на Сході України, Канада оголошує про свій намір знову збільшити економічний і політичний тиск у найближчі дні, ввівши додаткові санкції проти режиму і тих, хто йому найбільш близький", - наводять слова Стівена Харпера на його офіційному сайті, повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі.

Він зазначив, що дії російського президента є "явною, прямою загрозою українському народу і законно обраному уряду".

У вівторок, президент США Барак Обама заявив про введення нових санкцій проти Росії. Згідно з заявою Обами, зробленою на спеціальному брифінгу, присвяченому Україні, санкції буде введено в енергетичній, оборонній та фінансовій сферах.

Зокрема, обмеження торкнулися Банку Москви, ВТБ і Россельхозбанку. Так, американська сторона заборонила своїм громадянам і компаніям купувати боргові зобов'язання вище згаданих банків або пов'язаних з ними юридичних осіб. Заборона також поширюється на їхнє майно. Всі інші транзакції з цими банками не забороняють.

Крім того, було введено санкції проти Об'єднаної суднобудівної корпорації Росії.

- Це не нова холодна війна Це питання того, що Росія не хоче визнавати, що в України може бути свій особистий шлях, - заявив Обама, - Ми будемо підтримувати українців.

Згідно з заявою Обами, санкції проти Росії може бути посилено.

У свою чергу прем'єр-міністр Австралії Тоні Еббот заявив про те, що не планує вводити нові санкції проти Росії. "Ми зараз не розглядаємо санкції, а приділяємо увагу питанню якнайшвидшого повернення на батьківщину останків загиблих малайзійського Boeing", - заявив він.

Але він не виключає, що австралійський уряд повернеться до питання про санкції. !zn

Читайте також:

Обама оголосив про введення секторальних санкцій проти Росії

Меркель попередила РФ про можливість подальшого посилення санкцій

Євросоюз погодив секторальні санкції проти Росії