UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада виділить $44 млн на обладнання для F-16

На засіданні Рамштайн міністр оборони країни оголосив про новий пакет підтримки.

Канада виділить 60 млн канадських доларів (близько $44 млн) на оборону України. Про це заявив міністр національної оборони Канади Білл Блер. Про це у середу, 14 лютого, повідомили на сайті міністерства оборони Канади.

За словами міністра, Канада зробить внесок у розмірі 60 млн канадських доларів до Коаліції з нарощування потенціалу військово-повітряних сил Контактної групи з питань оборони України (UDCG).

Читайте також: У IT-коаліції вже 12 країн: ще одна держава долучилася під час “Рамштайну”

Блер зазначив, що цей внесок буде спрямований на підтримку створення стійкого потенціалу винищувачів F-16 в Україні. Зокрема, кошти допоможуть забезпечити постачання життєво необхідних матеріалів та обладнання для F-16, таких як запасні частини, станції озброєння, авіоніка та боєприпаси.

Блер нагадав, що Канада надає інструкторів, літаки і допоміжний персонал для підготовки пілотів Військово-повітряних сил України у співпраці з Данією і Францією.

«Ця підготовка триватиме від цього місяця до наступного року. Понад 30 українських пілотів F-16 також проходять мовну підготовку в мовній школі збройних сил Канади», – зазначив він.

Останній внесок Канади є частиною нового фінансування військової допомоги Україні у розмірі 500 мільйонів доларів, оголошеного у Києві прем'єр-міністром Джастіном Трюдо у червні 2023 року.

На зустрічі UDCG минулого місяця Канада оголосила, що вона братиме участь у двох коаліціях за можливостями UDCG, а саме у Коаліції за можливостями ВПС та Коаліції за можливостями бронетехніки.

Канада продовжує працювати з союзниками та партнерами, щоб забезпечити Україні військову підтримку, необхідну їй для самозахисту.

Нагадаємо, стартувало 19-те засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Воно вперше проходить за участі нового головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.