UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада слідом за США закликала Китай звільнити журналістів, які писали про коронавірус

У відомстві також засудили переслідування Китаєм опозиціонерів в Гонконзі.

Канада засудила вирок китайській журналістці Чжан Чжань, яка розповіла про коронавіруси в місті Ухань. Слідом за США і Майком Помпео, який закликав КНР негайно звільнити Чжан Чжань, подібні вимоги розмістив і МЗС Канади на своїй сторінці в Твіттері,

"Канада дуже стурбована 4-річним вироком громадянській журналістці Чжан Чжань. Ми закликаємо до негайного звільнення її та інших, хто писав про пандемію COVID-19 в Китаї, серед них: Фанг Бін, Ченг Мей і Кай Вей", - написали в МЗС.

"Канада висловлює глибоку стурбованість щодо секретного судового процесу над Шеньчженьською дванадцяткою. Ми закликаємо китайську владу проводити судові процеси з дотриманням принципів належного процесу і судової прозорості, відповідно до міжнародних норм і стандартів прав людини", - додали в МЗС.

Читайте також: Канада розпочинає кампанію з вакцинації від коронавірусу

Раніше ми повідомляли про журналістку Чжан Чжань, яка на початку року розповідала про поширення коронавируса в місті Ухань, офіційно заявив державний секретар США Майк Помпео.

Раніше Чжань оголосила голодування і пообіцяла не припиняти її «до самого кінця» в разі винесення суворого вироку. Тюремні медики насильно годують в'язня, вводячи їй рідку їжу через ніс.

Акції на підтримку Чжань Чжан і інших журналістів проходять в Гонконзі, де у громадян все ще залишається набагато більше свобод, ніж у жителів материкового Китаю.