UA / RU
Підтримати ZN.ua

Канада оголосила санкції проти 10 осіб з оточення Путіна

Під санкції потрапили особи зі списку російського опозиціонера Олексія Навального.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо в понеділок оголосив про нові санкції щодо 10 осіб, які, за його словами, були «причетні» до «невиправданого» вторгнення в Україну.

«Сюди входять колишні та нинішні високопосадовці урядовців, олігархи та прихильники російського керівництва», — сказав він на спільній прес-конференції зі своїм британським колегою Борисом Джонсоном і Марком Рютте з Нідерландів, передає AFP.

Трюдо сказав, що імена тих, хто потрапив під санкції, взяті зі списку, складеного ув'язненим лідером російської опозиції Олексієм Навальним.

"Санкції чинять підвищений тиск на керівництво Росії, у тому числі на найближче оточення (президента владіміра) путіна", - сказав він журналістам.

Читайте також: Нові санкції ЄС орієнтовані на російські порти, судна та технології для військового обладнання - Bloomberg

«Це, звичайно, на додачу до всіх інших оголошених нами санкцій, включаючи наше нещодавнє оголошення про запровадження високих тарифів на імпорт із Росії та Білорусі».

Уряд в Оттаві минулого тижня скасував особливий торговий статус для Росії та Білорусі через вторгнення Москви, що призвело до 35-відсоткових тарифів.

Раніше повідомлялося про те, що Канада припиняє закупівлю російської нафти. І закриває порти для російських кораблів.