UA / RU
Підтримати ZN.ua

Камала Гарріс визначилась зі своїм віцепрезидентом – CNN

Обранцю на цю посаду не дуже до вподоби тандем Трамп-Венс.

Тім Волз

Тім Волз

Віцепрезидентка США Камала Гарріс визначилася з тим, кого призначить на цю ж посаду, якщо переможе у президентських виборах восени. Чотири людини, близькі до цього процесу, повідомили, що її вибір — губернатор штату Міннесота Тім Волз, передає CNN.

Колишній освітянин, Волз вже другий термін перебуває на посаді губернатора Міннесоти і очолює Асоціацію губернаторів-демократів. Раніше він 12 років працював у Конгресі, де представляв консервативно налаштований сільський округ, в якому як до, так і після його перебування на посаді домінували республіканці. 

Читайте також: «Або 4 вересня, або ніколи»: Трамп і Гарріс обмінялися заявами про дату і місце дебатів

За останній тиждень Волз виступив з кількома пам'ятними заявами проти республіканців, хоча його найпомітнішим внеском стала рішучість затаврувати Республіканську партію, особливо її президентський список колишнього президента Дональда Трампа і сенатора від штату Огайо Джей Ді Венса. Волз назвав цей дует «дивними чуваками», перш ніж висвітлити їхню політичну програму.  

Ця фраза прижилася, ставши центральним мемом у новій, пост-байденівській версії кампанії. І це радує демократів і, вочевидь, розчаровує багатьох правих.   

Під час нещодавнього виступу на заході зі збору коштів White Dudes for Harris Волз виклав перед потенційними дрібними донорами чорновий варіант аргументації на користь його призначення віцепрезидентом.

Читайте також: Гарріс обходить Трампа: результати опитування Silver Bulletin

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Натомість він підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс для участі у виборах від Демократичної партії. Вона  отримала підтримку 99% з 4567 делегатів Демократичної партії, які голосували протягом пʼяти днів з приводу кандидатури на посаду президента країни. 

Детальніше про саму Гарріс, про те, чи здатна вона проводити самостійну політику, чи розуміється на світових справах і якими є її шанси перемогти кандидата від республіканців Дональда Трампа, розповідав Олег Шамшур у статті «Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року».