UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кадиров запропонував журналістам вибачитися на колінах

Глава Чечні розкритикував авторів статей про переслідування геїв в республіці.

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров назвав "продажними шайтанами" авторів статей про переслідування геїв в Чечні.

За його словами, журналістам слід "попросити тих продажних шайтанів, щоб вони вибачилися перед чеченським народом" і "встали на коліна за те, що вони образили, принизили, звинуватили".

Під "продажними шайтанами" Кадиров мав на увазі авторів статей про переслідування геїв в Чечні. Коментуючи повідомлення про те, що в республіці діють секретні в'язниці, Кадиров сказав, що "всі правозахисники Північного Кавказу поїхали подивитися" і не знайшли "жодного такого випадку".

"Просто на Заході дуже хочуть, щоб всі жили за їхніми правилами, перестали обзаводитися сім'ями, народжувати і ростити дітей, гідних синів. У них там чоловіки повиходили заміж за колишніх чоловіків", - сказав глава Чечні.

Раніше рросійська "Нова газета" звернулася в правоохоронні органи з скаргами на погрози після публікації статті про масові затримання і катування жителів Чечні нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Раніше в "Новій газеті" вийшла стаття про переслідування в Чечні чоловіків нетрадиційної сексуальної орієнтації. За даними видання, за останні тижні поліцейські затримали близько 100 осіб, не менше трьох чоловіків вбили. Чеченське керівництво ці звинувачення заперечує.