UA / RU
Підтримати ZN.ua

JPMorgan знизив оцінку вартості біткоїну зі $150 тисяч до $38 тисяч доларів США

Модель JPMorgan передбачала зближення волатильності біткоїну з волатильністю золота та вирівнювання їх частки у портфелях інвесторів.

Аналітики JPMorgan обґрунтували зниження оцінки вартості біткоїну зі $150 тисяч до $38, вони пояснили це збереженням високої волатильності, що обмежує прийняття біткоїну інституційними інвесторами, повідомляє Business Insider.

Фахівці зазначили, що нинішній 50% відкат з історичного максимуму в листопаді зробив акцент на природі циклу "бум-спад", що є перешкодою для її додавання до портфелю установами.

"Наш попередній прогноз про те, що співвідношення волатильності біткоїну до золота впаде приблизно до двох разів наприкінці 2022 року, є нереалістичним. Ми знижуємо справедливу вартість першої криптовалюти на базі цієї пропорції до 1/4 від $150 тисяч, або $38 тисяч", - йдеться у звіті.

Остання хвиля продажу першої криптовалюти змусила засумніватися у її властивостях диверсифікації, оскільки йшла у тандемі зі спадом на фондовому ринку, додали аналітики.

У JPMorgan не виключили подальшого зниження котирувань біткоїну на тлі відсутності ознак капітуляції покупців.

Читайте також: Блокчейн біткоїну може бути зламаний квантовим комп'ютером — дослідження

"Відкритий інтерес щодо ф'ючерсів та обсяг біржових балансів вказують на меншу паніку або ліквідацію позицій, ніж у травні минулого року, особливо щодо великих криптоінвесторів", - підсумували фахівці.

Раніше повідомлялося про те, що США готуються регулювати криптовалюту. Адміністрація Джо Байдена доручила федеральним регуляторам оцінити ризики та переваги цифрових активів.