UA / RU
Підтримати ZN.ua

Євросоюз і Великобританія відновили переговори щодо угоди після Brexit

Урсула фон дер Ляйен і Борис Джонсон проведуть телефонну розмову сьогодні, 7 грудня.

ЄС і Великобританія знову почнуть домовлятися за угодою про відносини між сторонами після Brexit, повідомляє Reuters.

"4 грудня парламентер з боку ЄС Мішель Барньє і його британський візаві Девід Фрост припинили переговори, що тривали протягом тижня, і в спільній заяві констатували, що передумов для досягнення домовленостей поки немає", - передає джерело.

Після цього прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн поговорили по телефону і домовилися про відновлення переговорів.

Політики заявили, що, незважаючи на досягнення згоди в багатьох питаннях, в позиціях сторін залишаються серйозні розбіжності, і їх необхідно вирішити, тому вони просять своїх головних переговірників відновити роботу над завершенням угоди.

Читайте також: Життя після Брекзиту

Раніше писали, що напередодні зустрічі в Лондоні і Брюсселі відчувалися пригнічені настрої, проте, обидві сторони все ще налаштовані рішуче і хочуть укласти угоду.

«Часто саме темний час настає перед світанком», - додав співрозмовник журналістів.

Раніше переговори прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона і президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляйен завершилися без результату. Сторони провели телефонну бесіду в суботу, 5 грудня, але не змогли досягти угоди по «критичних питань».

В опублікованому за підсумками розмови спільній заяві говорилося про те, що питання квот на вилов риби та правил конкуренції все ще залишаються проблемним.