UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європейський парламент оголосив Євросоюз "зоною свободи ЛГБТІК"

Резолюція прийнята у відповідь на політики окремих країн ЄС в сфері ЛГБТІК, зокрема Польщі та Угорщини

Депутати Європейського парламенту в четвер, 11 березня, прийняли резолюцію, якою оголосили Євросоюз "зоною свободи ЛГБТІК".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Європарламенту.

Як зазначається, резолюція прийнята у відповідь на політики окремих країн ЄС в сфері ЛГБТІК, зокрема Польщі та Угорщини.

З березня 2019 року понад 100 польських регіонів, округів і муніципалітетів взяли постанови, проголосивши себе вільними від "ідеології" ЛГБТІК. Згідно з цими постановами, місцеві органи влади повинні утримуватися від заохочення терпимості до ЛГБТІК-людям і повинні відмовляти у фінансовій допомозі організаціям, які виступають за недискримінацію і рівність.

Депутати Європарламенту також підкреслили, що ці "зони" є частиною більш широкого контексту, в якому ЛГБТІК-спільнота в Польщі піддається посиленої дискримінації і нападам.

"ЛГБТІК-люди по всьому ЄС повинні користуватися свободою жити і публічно демонструвати свою сексуальну орієнтацію і гендерну ідентичність, не побоюючись нетерпимості, дискримінації або переслідування, а влада на всіх рівнях в ЄС повинна захищати і просувати рівність і фундаментальні права всіх, в тому числі ЛГБТІК ", - заявили депутати Європарламенту.

ЛГБТІК - акронім, який, крім лесбіянок, геїв, бісексуальних та трансгендерних людей, також включає інтерсекс і людей, які ідентифікують себе як квір.

Відзначимо, що в рейтингу захисту прав ЛГБТ в Європі Україна посідає 35 місце.

Читайте про методи протидії злочинам на ґрунті нетерпимості в матеріалі ZN.UA "Від ненависті до поваги".