UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія виділила кошти країнам, які приймають українських біженців

Авансові платежі покликані знизити бюджетні витрати на допомогу українцям.

Єврокомісія здійснила авансові платежі у розмірі 3,5 мільярди євро державам-членам ЄС, які приймають українських біженців.  Про це повідомила Комісарка з питань згуртованості та реформ Еліза Феррейра. 

«ЄС солідарний з Україною і виступає проти вторгнення Росії. Держави-члени виявляють свою прихильність, приймаючи людей, що рятуються від війни. Сьогодні ми бачимо ще один конкретний результат нашої єдності, результатом якої є мобілізація спільних фондів туди, де вони потрібніші», - заявила Феррейра.

Комісар з питань зайнятості та соціальних прав Ніколас Шміт зазначив, що людям, які рятуються від війни в Україні, потрібна негайна підтримка, аби відновити повноцінне життя у безпечному місці. Завдяки цим авансовим платежам держави-члени ЄС можуть запропонувати біженцям харчування, житло, медичні послуги, освіту, допомогу у працевлаштуванні та інші послуги першої необхідності.

Авансові платежі для країн-членів ЄС покликані, в першу чергу, знизити бюджетні витрати на допомогу українським біженцям. 

Читайте також: Не варто очікувати швидкого надходження в Україну заморожених російських активів – Мінфін

Раніше повідомлялося, що Польща продовжить термін виплат для українських біженців.