UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС та Австрія підтримають санкційний пакет проти РФ

Євросоюз відреагує санкціями проти причетних за порушення Мінських угод.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн та президент Європейської ради Шарль Мішель заявили про те, що Євросоюз відповість санкціями на рішення президента Росії визнати "ЛДНР".

Текст заяви розповсюджений у понеділок у Брюсселі.

"Президент фон дер Ляйєн і президент Мішель найрішучішим засуджують рішення президента Росії щодо визнання окупованих територій Донецької та Луганської областей України як незалежні утворення. Цей крок є грубим порушенням міжнародного права, а також Мінських угод. Союз відреагує санкціями проти причетних до цього незаконного акту", - сказано у заяві.

"Союз знову заявляє про свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - заявили лідери ЄС.

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер також заявив про готовність офіційного Відня підтримати жорсткий санкційний пакет проти РФ у разі подальшої військової агресії проти України. Він заявив, що скликав на ранок, 22 лютого, кабмін для ухвалення дій.

"Визнання президентом Росії сепаратистських регіонів на сході України є очевидним порушенням Мінських угод та образою дипломатичних зусиль щодо пошуку мирного рішення", - йдеться у його повідомленні.

Читайте також: Порушення міжнародного права та вимога санкцій — Великобританія та країни Балтії відреагували на визнання Путіним т.зв. "ДНР" та "ЛНР"

Раніше в Білому домі заявили, що Байден готується підписати пакет санкцій у відповідь на «визнання» Путіним ОРДЛО.