UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС скасував спрощену видачу віз представникам режиму Лукашенка

Це не стосуватиметься звичайних громадян республіки. 

Сьогодні Європейський Союз прийняв рішення про скасування угоди про спрощення візового режиму між ЄС та Білоруссю відповідно до рекомендації Єврокомісії. Причиною стала кризова ситуація на кордоні з Польщею. Про це повідомляє пресслужба Ради Європи

"Рада сьогодні ухвалила рішення про часткове призупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС та Білоруссю. Це рішення є відповіддю на гібридну атаку, що триває з боку білоруського режиму", - сказано у повідомленні.

Призупинено буде три положення, які: 

Важливо, що це рішення буде поширюватися лише на чиновників з орбіти диктатора, воно не стосуватиметься звичайних громадян республіки. 

"Для Білорусі неприпустимо грати життям людей у ​​політичних цілях", - додали в Раді Європи. 

Читайте також: Штурм кордону Польщі: у МВС країни оцінили складність проблеми

8 листопада білоруські журналісти опублікували відео того, як чисельний натовп мігрантів прямує до польського кордону. Журналісти підкреслили, що людей супроводжували озброєні люди із собаками, тобто їхнє пересування було організованим.

Після цього міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив про стан бойової готовності на кордоні з Білоруссю. Заступник міністра закордонних справ Пьотр Вавжик звинуватив владу у Мінську в тому, що вона домагається ескалації конфлікту, яка призведе як мінімум до загибелі однієї зі сторін.