UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС оновив список країн, для яких відкриє кордони, Україна до нього не потрапила

Раніше список містив 54 країни, у тому числі Україну. Тепер їх 15.

Євросоюз оновив список країн, для яких рекомендує відкривати кордони з липня, однак цього разу Україна до нього не потрапила. Разом з тим, Україну не внесли й до "червоного" списку, повідомляє Euronews.

Зазначається, що опублікований у четвер, 25 червня, "зелений" список містив 54 країни, у тому числі Україну. Тепер, за інформацією агентства, їх 15:

До "червоного" списку країн, для громадян яких в'їзд залишиться забороненим, увійшли США, Росія та Бразилія.

У ЗМІ не повідомили, яким ЄК рекомендує зробити порядок в'їзду з країн, що не увійшли до жодного зі списків, у тому числі з України. Разом з тим, рішення, що стосується відкриття кордонів, не є зобов'язуючим для країн ЄС, тому не можна виключати наявність винятків для громадян України.

Читайте також: Євросоюз відкриє свої кордони, але поки що не для України

Раніше повідомлялося, що Україна дісталася до червоної зони країн з коронавірусом. Це означає, що в країні спостерігається значне поширення коронавірусу і країна не відповідає критеріям для активного відновлення міжнародного авіасполучення.

Нагадаємо, станом на ранок 29 червня в Україні діагностовано 43 628 випадків зараження коронавірусом, з них за добу - 646.  За минулу добу в Україні зафіксовано 18 летальних випадків, 93 пацієнта одужали.