UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС не визнаватиме російські паспорти, видані мешканцям окупованих Херсонської області та Запоріжжя

ЄС засудив укази Путіна про спрощену процедуру видачі російських паспортів українцям. 

Європейський Союз не визнає російських паспортів, виданих мешканцям тимчасово окупованих територій України. Про це йдеться у заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки Жозепа Борреля, повідомляє DW.

Зазначається, що ЄС засудив укази президента країни-агресора Володимира Путіна про спрощення процедури надання громадянства РФ та видачі російських паспортів громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях.   Херсонської та Запорізької областей.

Євросоюз також засуджує спроби ввести в обіг російський рубль паралельно з українською гривнею та ввести російську програму навчання та змінити мову викладання в школах на тих територіях Херсонської та Запорізької областей , які наразі перебувають під незаконним контролем російських військ, що вторглися”, - йдеться у заяві.

Читайте також: РФ зібралася завозити до Запорізької області виїзні бригади МВС для видачі своїх паспортів

Указ Путіна про спрощений порядок отримання російських паспортів жителями Херсонської та Запорізької областей та ще й полегшена процедура видачі «орлів» в ОРДЛО засвідчив завершення першого хаотичного періоду окупації нових територій України.

Росія розпочала реалізації своєї традиційної моделі управління захопленими землями. Подробиці у матеріалі Олександра Клюжева та Олександра Неберикута «Окуповані: паспорти з орлом замість майбутнього».