UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС не надаватиме Грузії 121 млн євро допомоги

Рішення ухвалили через прийняття закону про "іноагентів".

Грузія втратить 121 млн євро допомоги через "відхід від демократичних стандартів" та прийняття закону про "іноагентів". Про це повідомляє "Ехо Кавказу" з посиланням на Європейську комісію.

Зокрема, виділення Грузії 121 млн євро заморозили/перерозподілили у червні 2024 року. При цьому не вказується, на які проєкт та напрями хотіли виділити кошти.

Читайте також: Євросоюз вирішив поки не зустрічатися з представниками уряду Грузії

Причиною цьому стало, зокрема, ухвалення закону "Про прозорість іноземного впливу". Його у Єврокомісії назвали "спрямованим проти грузинського громадянського суспільства та ЗМІ". 

Раніше посол ЄС у Грузії Павел Герчинський заявляв, що за нинішньої грузинської влади країна ніколи не зможе приєднатися до Євросоюзу. Він висловив сподівання, що після виборів наприкінці жовтня Грузія повернеться на шлях до ЄС.

Нагадаємо, у травні грузинський парламент остаточно ухвалив закон про "іноагентів", не дивлячись на протести громадян країни та застереження західних країн. Після цього ЄС призупинило процес вступу Грузії через антизахідну риторику керівництва країни. У відповідь на це у правлячій партії заявили, що у рішенні європейських лідерів немає "нічого страшного"