UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС готовий інвестувати в розвиток відновлюваної енергетики в Киргизії - Мішель

Європейський банк готовий вкладати інвестиції в киргизьку енергетику.

Глава Європейської ради Шарль Мішель в ході переговорів з киргизьким президентом Садиром Жапаровим за новою угодою про співпрацю між Євросоюзом і Киргизією заявив, що Бішкек може розраховувати на допомогу Брюсселя в енергетичній сфері. Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Ми вважаємо, що необхідно працювати над укріпленням і розширенням вашого потенціалу, в тому числі в енергетичній сфері. Ви можете розраховувати на допомогу ЄС, тому, що ми є лідерами на світовій арені в цьому напрямку", - сказав Мішель, додавши, що Європейський банк реконструкції та розвитку готовий вкладати інвестиції.

Читайте також: Європейський союз планує провести в Туреччині саміт про війну в Україні

Жапаров, своєю чергою, зазначив, що увага Євросоюзу до Киргизії та регіону надає Бішкеку додатковий стимул для розвитку та зміцнення партнерських відносин з Брюсселем.

Переговори між Киргизією і ЄС про нові угоди почалися у 2017 році. У липні 2019 року сторони попередньо підписали нові угоди про співробітництво. Планується, що документ замінить чинну угоду про партнерство і співробітництво, яка набрала чинності у 1999 році. Очікується, що в новій угоді увага приділятиметься політичному співробітництву, торговим та інвестиційним відносинам, економічному співробітництву в підтримці стійкого розвитку та іншим аспектам двосторонніх відносин.

Раніше Мішель заявляв, що європейські лідери стають все більш прихильними до ідеї президента Франції Еммануеля Макрона щодо "стратегічної автономії" від Сполучених Штатів.