UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єменські хусити заявили про новий напад на вантажне судно в Аденській затоці

На кораблі сталася пожежа.

Представники терористичного угрупування хуситів, яке базується у Ємені, запустили ракети по вантажному судну під прапором Антигуа і Барбуди в Аденській затоці.

Ракета влучила в носову частину судна, спричинивши пожежу, пише "Голос Америки". Друга ракета пролетіла мимо, після чого хусити на катерах почали стріляти по борту, однак на кораблі ніхто не постраждав.

Читайте також: Хусити атакували чотири кораблі 

Речник терористів Ях'я Сарі заявив, що судно атакували як ракетами, так і безпілотниками. За його словами, хусити напали на корабель Norderney, який все ще перебуває в Аденській затоці.

Сарі також розповів про напади на військовий корабель і ще одне судно в Аравійському морі, про які не повідомлялося, не надавши жодних доказів на підтвердження своїх слів.

Читайте також: Хусити обстріляли ракетами судно, що прямувало до Ірану 

Хусити, які захопили столицю Ємену майже десять років тому і відтоді воюють проти коаліції на чолі з Саудівською Аравією, нападають на судна, які прямують у Червоному морі, через війну між Ізраїлем і бойовиками ісламістського угрупування ХАМАС у Секторі Гази. Вони заявляють, що ці атаки спрямовані на припинення війни і підтримку палестинців, хоча часто об'єктами нападів стають судна, які не мають жодного відношення до конфлікту.

Читайте також: Хусити знову обстріляли танкер у Червоному морі

Нагадаємо, хусити затримали 11 співробітників ООН у Ємені, серед яких двоє жінок і дев'ятеро чоловіків.