UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єменські хусити атакували кілька суден у Червоному морі – ЗМІ

Британські військові раніше заявили про ймовірну атаку безпілотника.

У Пентагоні заявили про напад у Червоному морі сьогодні, третього грудня, на американський військовий корабель і кілька комерційних суден. Пізніше єменські повстанці-хусити заявили про напади на два кораблі, які, за їхніми словами, пов'язані з Ізраїлем, але не визнали нападу на корабель ВМС США, повідомляє Associated Press.

Читайте також: По есмінцю ВМС США випустили балістичні ракети. Їх запустили з підконтрольних хуситам територій

На думку видання, цей напад потенційно ознаменував серйозну ескалацію в серії морських атак на Близькому Сході, пов'язаних з війною між Ізраїлем і ХАМАСом.

"Ми знаємо про повідомлення щодо нападів на есмінець ВМС США "Карні" і комерційні судна в Червоному морі і будемо надавати інформацію по мірі її надходження", – заявили в Пентагоні.

Британські військові раніше заявили про ймовірну атаку безпілотника і вибухи в Червоному морі, не уточнюючи подробиць.

Читайте також: Морпіхи США звільнили танкер, який був захоплений поблизу Ємена

Пентагон не вказав, звідки вівся вогонь. Однак військовий речник хуситів бригадний генерал Ях'я Сарі заявив про ці атаки, заявивши, що перше судно було уражене ракетою, а друге – безпілотником, коли воно перебувало в Баб-ель-Мандебській протоці, що з'єднує Червоне море з Аденською затокою. Він сказав, що кораблі нібито проігнорували попередження перед атакою.

Сарі не згадав, що була атака на американський військовий корабель.

"Збройні сили Ємену продовжують перешкоджати ізраїльським кораблям плавати в Червоному морі (і Аденській затоці) доти, поки не припиниться ізраїльська агресія проти наших вірних братів в секторі Газа", – сказав Сарі. 

За його словами Збройні сили Ємену поновлюють своє попередження всім ізраїльським суднам або суднам, пов'язаним з ізраїльтянами, що вони стануть мішенню.

Читайте також: Єменські хусити погрожують Ізраїлю – ЗМІ

Нагадаємо, Єменські хусити 19 листопада захопили у Червоному морі вантажне судно, яке частково належить ізраїльському підприємцю. На борту можуть перебувати українці.