UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія та США проводять спільні навчання за участю американського авіаносця «Рональд Рейган»

Навчання відбуваються на тлі ракетних пусків Північною Кореєю.

Японія і Сполучені Штати проводять спільні військові навчання за участю американського авіаносця «Рональд Рейган» в районах навколо Японії у зв'язку з ракетними пусками Північної Кореї, повідомило в суботу міністерство оборони Японії.

Північна Корея в четвер запустила в море дві балістичні ракети малої дальності у напрямку Японії. Запуск ракети став шостим за 12 днів і першим з того часу, як у вівторок Пхеньян запустив ракету середньої дальності над Японією.

"В умовах все більш серйозної обстановки в плані безпеки навколо Японії, включаючи неодноразові запуски балістичних ракет Північною Кореєю, Сили самооборони Японії та Збройні сили США проводять двосторонні навчання", - йдеться у заяві міністерства.

Спільні навчання, у яких бере участь японський есмінець, проводяться з 1 жовтня, йдеться у повідомленні. Коли він має закінчитись, не повідомляється.

Цього тижня США та Південна Корея провели спільні навчання.

Читайте також: Південна Корея спільно з США запустили ракети ATACMS у відповідь на провокацію Пхеньяну

Міністерство оборони Північної Кореї «уважно дивиться на розвиток поточної ситуації, що викликає велику тривогу» щодо американо-південнокорейських навчань, йдеться у заяві державних ЗМІ Північної Кореї KCNA у суботу, передає AFP.

Раніше повідомлялося, що США перемістили авіаносну ударну групу до берегів Кореї після ракетних запусків КНДР.

Докладніше про те, як Японія допомагає нашій країні, читайте у статті"Путін підняв ставки: як реагує один із союзників України"