UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія прискорює масові вакцинації в Токіо і Осаці

Повністю вакциновано лише близько 1,9% населення

Японія розпочала програму масової вакцинації в Токіо і Осаці, оскільки криза з COVID-19 в країні посилюється. Військові встановили центри, пропонуючи тисячі вакцинацій кожен день, приділяючи першочергову увагу людям похилого віку. Процес вакцинації в країні почався пізно і стримувався браком постачань і організаційними проблемами, повідомляє ВВС.

В результаті Японія значно відстає від інших розвинутих країн. Повністю вакциновано лише близько 1,9% населення. Ефективну систему охорони здоров'я Японії все більше і більше «пригнічує» останній сплеск захворюваності: в деяких лікарнях закінчуються ліжка і апарати ШВЛ.

На більшій частині території Японії в даний час діє надзвичайний стан, щоб регіональна влада мала більше повноважень для вжиття заходів по боротьбі з пандемією. У країні зареєстровано понад 700 тисяч випадків інфікування і 12 тисяч випадків смерті від вірусу COVID-19.

У зв'язку з тим, що Олімпійські ігри в Токіо повинні початися в липні, наростає тиск з метою їх скасування.

Масова вакцинація проводиться силами оборони Японії і повинна тривати протягом наступних трьох місяців. Чиновники планують вакцинувати до 5 тисяч осіб в Токіо та 2,5 тисячі осіб в Осаці кожен день за допомогою нещодавно схваленої вакцини Moderna, а в червні і липні ця пропускна здатність збільшиться вдвічі.

Об'єкти масової вакцинації також заплановані в інших великих містах, таких як Кобе і Нагоя. Влада сподівається, що до кінця липня люди у віці 65 років і вище завершать вакцинацію.

Вакцинація населення почалася тільки в лютому, пізніше, ніж в більшості інших розвинених країн. Раніше кампанії вакцинації, які проводилися муніципальною владою по всій країні, віддавали пріоритет медичним працівникам та іншим працівникам, які працюють на передовій.

Але прогрес сповільнився через брак поставок і логістичних перешкод, таких як недостатня кількість місцевих лікарів для надання допомоги. Поки тільки близько 4,7% літніх людей у віці 65 років і старше отримали хоча б одну дозу Pfizer, Moderna або AstraZeneca.

Раніше повідомлялося, що згідно з даними, опублікованими Центрами з контролю і профілактиці захворювань США, більше 158 мільйонів чоловік отримали хоча б одну дозу вакцини проти COVID-19.