UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японія арештувала громадянина Росії за справою про обхід санкцій

Це перший подібний випадок.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Поліція префектури Осака, що у Японії, 10 липня затримала 38-річного громадянина Росії Андрія Сову за справою про обхід санкцій. Російська служба «Радіо Свобода» з посиланням на японське агентство Nikkei зазначає, що росіянин керує фірмою Astrade.

Повідомляється, що це перший випадок арешту росіянина у справі про обхід санкцій з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Генеральне консульство Росії повідомило, що з ними «звʼязалася поліція та повідомила факт затримання російського громадянина», зазначили журналісти з посиланням на пропагандистів з ТАСС.

Читайте також: Японія та Камбоджа допоможуть розмінувати Україну

Сову звинувачують у незаконному експорті особистих плавзасобів до Росії. Японське слідство вважає, що той відправляв до РФ гідроцикли та суднові дизельні двигуни. На їх експорт поширюються санкції через те, що вони можуть використовуватись у військових цілях.

Слідство вважає, що Сова у січні минулого року відправив до РФ продукцію приблизно на 43 мільйони єн (близько 266 тисяч доларів). На це він не мав дозволу від уряду Японії.

Раніше японський премʼєр Фуміо Кісіда заявляв, що через посилення військової співпраці РФ та КНДР його країна повинна посилити співпрацю з НАТО. За його словами, безпека Євроатлантики та Індо-Тихоокеанського регіону нероздільна.