UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо Україна підпише капітуляцію, війна закінчиться за кілька днів – Пєсков

Спікер Кремля також пригрозив добиватися знищення нашої країни силою.

Речник президента РФ Дмітрій Пєсков заявив, що Росія може припинити війну проти України (у країні-агресорці її називають «спецоперацією») найближчими днями, однак лише на умовах Кремля.

«Ми сподіваємося, що найближчими днями, в найближчому майбутньому, ця операція або досягне своїх цілей, або ми завершимо її шляхом переговорів між російською та українською делегаціями», - заявив Пєсков в інтерв'ю Sky News.

Спікер Кремля уточнив, що вірить у можливість завершення війни шляхом переговорів, але «це залежатиме від позиції української делегації, а також від того, наскільки вони будуть готові піти на умови Росії».

Читайте також: Зеленський: «Україна готова до діалогу, але не готова до капітуляції»

Як повідомляло ZN.UA, Росія висунула Україні шість вимог: нейтральність, правовий статус російської мови, демілітаризація, «денацифікація», визнання Криму російським, ОРДЛО – «незалежними» у кордонах Донецької і Луганської областей.

Немає жодних сумнівів у тому, що нацистська Росія, те Зло, що окопалося в ній, ще довго не дадуть Україні спокою, жадаючи нашого повного знищення – і як нації, і як незалежної суверенної держави.

Нам потрібні надійні, «залізобетонні» гарантії безпеки нашої країни. Але чи є гаранти, які готові їх надати? Чого хоче Київ і хто готовий відгукнутися на його відчайдушний заклик? Про це – у статті Тетяни Силіної «Гарантії безпеки для України: ілюзія обману».