UA / RU
Підтримати ZN.ua

Якщо не подолаємо Путіна зараз, не матиме значення, хто буде наступним російським президентом – Зеленський

Кожен новий російський диктатор пам'ятатиме, як триматися при владі, анексуючи землі інших народів,

Якщо Путіна не перемогти зараз, то пізніше не буде різниці, хто стане президентом РФ у майбутньому, про це сказав у своєму виступі на Мюнхенській конференції з питань безпеки президент України Володимир Зеленський.

"Якщо ми не подолаємо Путіна зараз, зрештою не матиме значення, хто буде президентом Росії. Тому що кожен новий російський диктатор буде пам'ятати, яким чином триматися при владі, анексуючи землі інших народів, вбиваючи опонентів і знищуючи світовий порядок. Якщо це станеться, Європа, Центральна Азія і весь світ будуть дуже темним місцем", - сказав Зеленський.

Читайте також: Утримання України у штучному дефіциті озброєнь дозволяє Путіну адаптуватися до теперішньої інтенсивності бойових дій - Зеленський

Президент України закликав не боятися поразки Путіна і падіння його режиму, натомість запропонував працювати всім разом, щоб зруйнувати те, за що виступає кремлівський диктатор. Зеленський попросив партнерів не запитувати в України, коли закінчиться війна, а питати у себе – чому Путін досі здатний її продовжувати. Президент також наголосив, що це доля Путіна – програти, а не доля світового порядку, заснованого на правилах, – зникнути.

Як раніше повідомлялося, 16-18 лютого 2024 року у Німеччині проходить Мюнхенська конференція з питань безпеки. Цьогоріч у межах зустрічі обговорюють питання миру у світі через діалог.