UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як скласти кваліфікаційний іспит за кордоном: алгоритм дій для студентів-медиків

У МОЗ пояснили, як треба діяти.

Через військове вторгнення РФ деякі студенти-медики вищих навчальних закладів знаходяться за кордоном. Вони можуть скласти єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) за місцем свого перебування або проживання. У пресслужбі Міністерства охорони здоров'я розповіли, як це можна зробити.

Як скласти ЄДКІ поза межами України

Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту (ЄДКІ) для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я». Таке рішення забезпечило реалізацію права кожного на здобуття вищої освіти.

Читайте також: Вступний іспит до магістратури: яким він буде у 2023 році

Здобувач освіти, який складатиме іспит КРОК 1, іспит з англійської мови професійного спрямування та іспит КРОК 2 за межами території України, має дотримуватися такого алгоритму дій:

У МОЗ наголосили, що у центрах сертифікаційного тестування студенти зможуть скласти іспити КРОК 1, КРОК 2 та іспит з англійської мови професійного спрямування у дати, що затверджені графіком проведення ЄДКІ у 2023 році.

Детально ознайомитися з особливостями проведення ЄДКІ у 2023 році можна за посиланням.

Раніше ми писали, що українські студенти можуть оформити медичну страховку у Польщі. Про оформлення поліса варто подбати самостійно.