UA / RU
Підтримати ZN.ua

Я повернуся до Батлера у Пенсильванії і зберу ще один великий красивий мітинг – Трамп

Кандидат у президенти США планує повернутися у місто, де його ледь не застрелили.

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп заявив, що проведе ще один мітинг у місті, де на нього вчинили замах, пише The Hill.

"Я повернуся до Батлера, штат Пенсильванія, на великий і красивий мітинг, щоб вшанувати душу нашого улюбленого героя-пожежника Корі Комператора і тих хоробрих патріотів, які були поранені два тижні тому", - стверджує Трамп.

Він не уточнив, де і коли відбудеться мітинг, втім, заявив, що це буде "день боротьби, боротьби, боротьби!". Секретна служба, яка займається охороною американських топполітиків, закликала Трампа відмовитися від ще цієї ідеї.

Після стрілянини у Батлері Трамп провів кілька передвиборчих мітингів у Мічигані та Північній Кароліні. Ще один запланований на суботу, 27 липня, в Міннесоті, інший - наступного тижня в Гаррісбурзі, штат Пенсильванія.

Читайте також: Секретна служба США закликала команду Трампа не організовувати великі мітинги просто неба — WP

14 липня у Трампа стріляв 20-річний Томас Метью Крукс, стрільця застрелили співробітники Секретної служби. Згодом очільниця Служби Кімберлі Чітл подала у відставку, визнавши, що замах на Трампа став найбільш серйозним провалом відомства.

Сам Трамп відбувся пораненням вуха. Попередньо від смерті політика врятувало те, що він повернув голову, і куля пройшла по дотичній.

Після замаху чинний і колишній президенти Джо Байден і Дональд Трамп провели телефонну розмову. Байден засудив насильство, а Трамп назвав розмову "дуже люб’язною". Обоє закликали націю до єдності і висловили сподівання на те, що у подальшому ця президентська кампанія буде "більш цивілізованою".

Одразу після замаху низка експертів висловили впевненість у тому, що замах принесе Трампу перемогу, втім, наразі опитування не фіксують сплеску симпатій до політика, його рейтинг майже не змінився.