UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїльські військові знищили морський тунель ХАМАС у секторі Газа

Ним члени угруповання залишали базу непомітно для військовослужбовців ЗС Ізраїлю.

Бойова авіація Армії оборони Ізраїлю завдала ударів по військово-морській базі палестинського ісламістського угруповання ХАМАС у північній частині сектора Газа і знищила тунель, що виходить до моря, повідомляє прес-служба Цахалу. Операція зі знищення тунелю була проведена минулої неділі, але повідомили про неї лише 10 червня.

За даними ізраїльських військових, знищений підземний хід був унікальним, оскільки дозволяв членам угруповання непомітно для Армії оборони Ізраїлю залишати базу і виходити в море для проведення атак проти Ізраїлю.

Маршрут морського тунелю був виявлений у межах кампанії із протидії ХАМАС, додали в оборонному відомстві Ізраїлю.

Нагадаємо, 23 травня група бойовиків ХАМАС змогла прорвати ізраїльський кордон і підпалити армійський пост. У відповідь на ці дії військово-повітряні сили Ізраїлю завдали удару по позиціях морської поліції руху ХАМАС у регіоні, а також по об'єкту "підземної терористичної інфраструктури".

14 травня, в день перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму та 70-ї річниці проголошення Держави Ізраїль, відбулися масові заворушення в секторі Газа поблизу ізраїльського кордону. Під час спроб прорвати кордон було вбито 60 палестинців, близько 2,7 тисяч дістали поранення. При цьому 52 вбитих були членами терористичного угрупування ХАМАС.