UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїльські літаки завдали ударів по дев'яти об'єктах у секторі Газа

Повідомляється, що удар був відповіддю на теракт.

Ізраїльські літаки в понеділок вранці завдали ударів по дев'яти об'єктах, що належать до ісламістського угруповання ХАМАС на півночі сектора Газа. Згідно з інформацією, удар був нанесений у відповідь на запуск бойовиками повітряних зміїв і повітряних куль із горючими речовинами і невеликими вибуховими пристроями з метою підпалу посушливих земель і лісів на ізраїльській території.

"На світанку сирени також прозвучали в ізраїльських районах поблизу сектора Газа, і армія заявила, що три ракети були запущені в напрямку ізраїльської території, але одна з них вибухнула в секторі Газа", - повідомляє Reuters з посиланням на ізраїльських військових.

"Це терористичні акти, які загрожують жителям Ізраїлю, які проживають на півдні країни, і завдають шкоди більшій частині території", - заявили в оборонному відомстві.

Інформації про постраждалих поки не було.

Нагадаємо, Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй 13 червня прийняла резолюцію, засуджує Ізраїль за дії в секторі Газа. Документ підтримали 120 країн.

У день перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима, 14 травня, відбулися масові протести палестинців в секторі Газа поблизу ізраїльського кордону. Внаслідок протистояння мітингувальників із армією Ізраїлю загинуло 60 осіб, близько 2700 отримали поранення. Як пізніше стало відомо, 52 убитих були членами угрупування ХАМАС, визнаного терористичним у низці країн.