UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль запропонував вирішити ядерне питання Ірану за прикладом Сирії

На думку Ізраїлю, міжнародне співтовариство повинне слідкувати за виконанням рішень Ради Безпеки ООН, а саме - припинити збагачення урану, демонтувати центрифуги, вивезти збагачений матеріал з Ірану і демонтувати реактор в Араку.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вважає, що вирішувати іранську ядерну проблему потрібно за аналогією з ліквідацією хімічної зброї в Сирії.

"Міжнародне співтовариство повинне слідкувати за виконанням рішень Ради Безпеки ООН, а саме - припинити збагачення урану, демонтувати центрифуги, вивезти збагачений матеріал з Ірану і демонтувати реактор в Араку", - сказав він після переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним.

Путін, у свою чергу, зазначив, що Росія сподівається на успіх поновився в середу в Женеві переговорів "шістки" з іранської ядерної програми.

Тим часом високопоставлений американський дипломат, який бере участь у саміті в Женеві, повідомив, що в ході переговорів досягнутий хороший прогрес". Разом з тим, чекати значного ослаблення санкцій відносно Тегерана за підсумками первинних переговорів з "шісткою" не варто.

Як повідомляють західні ЗМІ, за словами учасника американської делегації, у разі досягнення проміжної угоди "Іран отримає збалансоване, точкове і обмежене послаблення санкцій".

Водночас, духовний лідер Ірану аятолла Алі Хаменеї заявив, що його країна ні на йоту не відступить від своїх прав на ядерні розробки. !zn

Читайте також:

В Ірані погрожують атакувати Ізраїль в разі удару США по Сирії

Новий президент Ірану Хасан Рухани закликав позбавити Близький Схід від сіонізму

Ізраїль обстріляли ракетами з території Лівану

Ізраїль не виключив, що йому доведеться почати діяти проти Ірану раніше США