UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль погодився на припинення вогню у секторі Газа

Офіційні представники руху ХАМАС, що правлить у секторі Газа, поки не дали згоди на мирну ініціативу.

Ізраїльський уряд оголосив, що згодний на припинення вогню в секторі Газа, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на місцеве радіо. Відповідну ініціативу висунув напередодні Єгипет. Вона передбачає, що Ізраїль і палестинські бойовики припинять воєнні дії на суші, морі та в повітрі.

Кабінет безпеки Ізраїлю погодився розглянути єгипетську пропозицію, а представники ХАМАС заявили, що не підпишуть угоду, поки не будуть враховані інтереси палестинського народу. Армія оборони Ізраїлю (АОІ) припинила військові дії у вівторок о дев'ятій ранку незважаючи на те, що палестинські угрупування поки не дали згоди на перемир'я.

На початку липня Ізраїль у відповідь на ракетний удар з сектору Газа почав проводити бомбардування палестинського анклаву.

10 липня прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна готова продовжувати операції проти терористичних організацій в секторі Газа доти, поки ракетні обстріли проти ізраїльських цілей не будуть припинені.

За словами міністра стратегії, розвідки і міжнародних відносин Ізраїлю Юваль Штайніц, наближається час наземної операції для тимчасового захоплення сектору Газа.

Ізраїль проводить операцію "Непорушна скеля" з 7 липня. Офіційна мета - припинення ракетних обстрілів ізраїльських міст з боку сектору Газа. Авіація АОІ завдала ударів по півтори тисячам цілей у Газі, уряд оголосив про підготовку наземної операції. В палестинському анклаві вже загинули майже 200 людей, близько півтори тисячі поранені. !zn

Читайте також:

Сайт організації "Хамас" повідомив про бажання сектору Газа увійти до складу Росії

Ізраїль готовий проводити антитерористичну операцію, поки "Хамас" не запросить пощади