UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль під час удару по Газі ліквідував ватажка "Ісламського джихаду"

Удар по сектору був схвалений урядом Ізраїлю.

Ізраїль завдав ударів по двох точках, де перебували ватажки воєнізованого угруповання "Ісламський джихад" у понеділок. Під час штурму сектора Газа були ліквідовані 42-річний ватажка Баха Абу аль-Ата разом зі своєю дружиною, повідомили в Армії оборони Ізраїлю.

Військові Ізраїлю звинувачують Абу аль-Ата в координації ракетних і снайперських обстрілів по Ізраїлю протягом 2018 року.

"Ми щойно завдали удару по командиру "Ісламського джихаду" в Газі, Бахі Абу аль-Ата. Аль-Ата був безпосередньо відповідальний за сотні терактів проти ізраїльських мирних жителів та військових. Його наступна атака була неминучою", – йдеться в повідомленні армійської прес-служби.

Як підтвердила канцелярія глави кабміну Ізраїлю, метою атаки було знищення Абу аль-Ата. Удар був схвалений прем'єр-міністром і міністром оборони.

Із сектора Газа завдали 50 ударів по території Ізраїлю, приблизно 20 з яких перехопила система "Залізний купол".

Зазначимо, що система "Цава адом" продовжує сповіщати цивільних про наближення ракет з сектору Газа.

13 листопада 2018 року бойовики угруповання ХАМАС за два дні випустили з сектора Газа близько 400 ракет у бік Ізраїлю. Обстріли з боку Гази почалися після того, як 11 листопада ізраїльські спеціальні сили під прикриттям увійшли в Газу і спробували захопити одного з польових командирів бойовиків в секторі.