UA / RU
Підтримати ZN.ua

Військові Ізраїлю розходяться у поглядах щодо війни з ХАМАСом — FT

Даніель Хагарі заявив, що Ізраїлю потрібен план, щоб не допустити утримання влади в Газі ХАМАСом.

Високопоставлений ізраїльський військовий назвав ідею знищення ХАМАС "киданням піску в очі громадськості" в той час, як ізраїльські лідери ворогують з різних питань, зокрема через війну в Газі. Адмірал Даніель Хагарі заявив, що ХАМАС залишиться при владі в Газі, якщо Ізраїль, який досі не зміг домовитися про післявоєнний план для прибережного анклаву, не запропонує альтернативу, зазначає Financial Times.

"Той, хто думає, що ми можемо ліквідувати ХАМАС, помиляється", — вважає Хагарі.

Коментарі Хагарі викликали докір з боку прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, який зазначив що знищення військового і керівного потенціалу ХАМАСу це — одна з цілей війни в Газі. У відповідь інші військові Ізраїлю заявили, що Хагарі говорив про "ліквідацію ХАМАСу як ідеї та ідеології", і що будь-яка інша інтерпретація "вириває цитату з контексту".

Розбіжності виникають на тлі зростаючої публічної напруженості в ізраїльському керівництві через війну в Газі, де Ізраїль далекий від досягнення своїх цілей — знищення ХАМАС і звільнення близько 120 заручників, які досі утримуються бойовиками угруповання.

Читайте також: Уряд Ізраїлю обговорює каральні заходи проти агентств ООН — FT

Раніше ми повідомляли, що розпуск військового кабінету Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу цього тижня показав, наскільки глибокі розбіжності в країні щодо підходів до війни в Газі. Колишні союзники тепер сперечаються про те, як вести конфлікт, як забезпечити повернення ізраїльських заручників та як реагувати на загрозу від "Хезболли".