UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїльські авіаудари вбили 6 співробітників ООН у школі в Газі — FT

Атака викликала засудження з боку головного дипломата ЄС та арабських країн.

Ізраїльські повітряні удари по школі в Газі, яка надавала притулок переміщеним особам, призвели до загибелі шести співробітників ООН, повідомило Агентство ООН у справах палестинських біженців (БАПОР). Агентство заявило, що удари, завдані 11 вересня в Нусейраті в центральній частині Гази, стали найсмертоноснішим інцидентом для його співробітників з початку війни в палестинському анклаві торік. Серед загиблих — "менеджер БАПОР та інші члени команди, які надавали допомогу переміщеним особам", зазначає Financial Times.

Читайте також: Чому Нетаньягу не хоче угоди про припинення вогню з ХАМАС? — Bloomberg

Ізраїльські військові повідомили, що завдали "точного удару по терористах, які діяли в командно-контрольному центрі, вбудованому в комплекс".

БАПОР заявило, що цей удар став п'ятим з початку війни, коли школа, яка надає притулок близько 12 тисячам переміщених осіб, в основному жінкам і дітям, стала мішенню для нападу. У звіті, опублікованому раніше 11 вересня, БАПОР зазначило, що 214 його співробітників в Газі були вбиті під час війни, і що майже 70% шкіл, якими воно опікувалося до війни, зазнали ударів, "деякі з них — по кілька разів".

Читайте також: Ізраїль та ХАМАС повинні погодити спірні питання для припинення вогню — Блінкен

Нагадаємо, що Ізраїль розпочав наступ у Газі у відповідь на атаку ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, під час якої, згідно з даними ізраїльських офіційних осіб, палестинські бойовики вбили 1200 осіб і взяли в заручники ще 250. Ізраїльський наступ завдав руйнівної шкоди Газі, вбивши, згідно з даними місцевої влади, понад 40 тисяч палестинців, змусивши сотні тисяч людей покинути свої домівки й розпаливши гуманітарну кризу в анклаві.