UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїльська авіація завдала удару по об'єктах хуситів у Ємені

Недільний удар по Ємену був більш масштабним у порівнянні з липневим.

У неділю, 29 вересня, Військово-повітряні сили Ізраїлю завдали авіаударів по об'єктах інфраструктури хуситів на заході Ємену. За словами військових удару було завдано у відповідь на нещодавні балістичні ракетні обстріли, здійснені хуситами, пише видання Times of Israel.

Видання зазначає, що недільний удар по Ємену був більш масштабним у порівнянні з липневим.

У своїй заяві ізраїльські військові повідомили, що в ударах брали участь десятки літаків ЦАХАЛ, включаючи винищувачі, заправники і літаки-розвідники на відстані близько 1800 кілометрів від Ізраїлю.

Удари були завдані по об'єктах, що використовуються хуситами у військових цілях в портовому місті Ходейда і сусідньому порту Рас-Іса на заході Ємену, повідомили в ЦАХАЛі.

“ЦАХАЛ атакував електростанції і порт, які використовуються для імпорту нафти. Через ці об'єкти інфраструктури і порти режим Хуті переправляє в регіон іранську зброю, а також товари військового призначення, в тому числі нафту”, – заявили військові.

Читайте також: Байден прокоментував ліквідацію лідера «Хезболли»

Як повідомило Міністерства охорони здоров'я, яким керують хусити, в результаті нападу четверо людей загинули і 29 отримали поранення. 

Також удари спричинили відключення електроенергії в більшій частині портового міста Ходейда.

У своїй заяві речник МЗС Ірану Насер Канаані сказав, що удари Ізраїлю були спрямовані на “цивільну інфраструктуру”, таку як електростанція і резервуари з паливом.

Напередодні єменські хусити намагалися завдати удар балістичною ракетою по аеропорту “Бен-Гуріон” в Ізраїлі, після того, як там приземлився літак із прем’єр-міністром країни Беньяміном Нетаньягу. Ізраїльським військовим вдалося збили ракету за межами країни. Уламки збитої ракети впали поблизу єрусалимської громади Цур Хадасса, завдавши незначної шкоди.