UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїльська авіація завдала ударів по об'єктах "Ісламського джихаду" в секторі Газа

Ізраїльські військові заявили, що завдають ударів по цілях  воєнізованого угрупування "Ісламський джихад" в Секторі Газа, жителі повідомили про низку вибухів у палестинському анклаві  вночі у вівторок, передає Associated Press.

Медики повідомили про жертви, а свідок розповів, що чув два вибухи в заблокованому прибережному анклаві, передає арабомовна Al Jazeera.

Водночас у Times of Israel пишуть, що ізраїльські жителів районів у межах 40 кілометрів (25 миль) від Гази отримали вказівки спуститися в бомбосховища через побоювання атак у відповідь.

Палестинські ЗМІ повідомляють, що кілька людей отримали поранення. Немає негайного підтвердження від органів охорони здоров'я.

Читайте також: Не панацея від ракет: під час обстрілу Ізраїлю із Сектору Гази "Залізний купол" дав збій

Авіаудари завдані на тлі напруженості між Ізраїлем і бойовиками в секторі Газа, якими керує ісламістське угруповання ХАМАС.

Мета ХАМАС-а в короткостроковій перспективі — добитися відходу Ізраїлю з окупованих в 1967 році палестинських територій. У довгостроковій перспективі організація прагне до створення ісламської держави на території колишньої підмандатної Палестини до утворення Ізраїлю в 1948 році.

Читайте також: Посольство України в Ізраїлі відреагувало на зустріч лідера ХАМАС з Лавровим: «Світ не повинен дивитися на все це божевілля з боку»

Минулого тижня бойовики Гази випустили кілька ракетних залпів у бік півдня Ізраїлю, а ізраїльські військові відповіли авіаударами після смерті високопоставленого члена Ісламського джихаду, який оголосив голодування, в ізраїльському ув’язненні.

Читайте також: За сценарієм Оленівки: ХАМАС звинуватив ЦАХАЛ в нанесенні авіаудару по будівлі з ізраїльськими полоненими