UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль знову вдарив по Бейруту. Через кілька годин після обурення США

Під ударом знову опинилось південне передмістя столиці Лівану.

Ізраїль  вранці у середу, 16 жовтня, завдав удару по південному передмісті столиці Лівану Бейруту, повідомило агентство Reuters. Удар стався буквально через кілька годин після того, як в США заявили, що виступають проти масштабів ізраїльських атак на місто.

Reuters із посиланням на очевидців пише, що в місті пролунали два вибухи та бачили клуби диму у двох різних його частинах. Ці удари були нанесені після того, як Армія оборони Ізраїлю закликала жителів негайно евакуювати певну будівлю в південному передмісті Бейрута рано вранці в середу, попередивши в заяві на веб-сайті X у соціальних мережах, що незабаром вони вразять цілі Хезболли .

В ЦАХАЛ після ударів заявили, що вразили підземний склад стратегічної зброї "Хезболли" в районі Дахіє в південному передмісті Бейрута.

Читайте також: 25% Лівану підпадають під дію ізраїльських наказів про евакуацію — Агентство ООН у справах біженців

У вівторок речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що країна «висловила свою стурбованість» адміністрації прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху щодо недавніх ударів.

Тимчасовий прем'єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті заявив у вівторок, що його контакти з офіційними особами США дали «своєрідну гарантію» того, що Ізраїль припинить удари по Бейруту та його південному передмістю.

Ізраїльські військові протягом останніх тижнів неодноразово бомбардували південний Бейрут, а також завдавали смертоносних ударів по інших частинах столиці та по всьому Лівану .

Останнього разу столиця Лівану зазнала ударів 10 жовтня, коли два удари поблизу центру міста вбили 22 людини та зруйнували цілі будівлі в густонаселеному районі. Джерела в ліванських службах безпеки тоді повідомили, що ціллю був офіційний представник Хезболли Вафік Сафа, але він вижив.

Згідно з підрахунками міністерства охорони здоров’я Лівану, щонайменше 1356 людей були вбиті в Лівані після того, як Ізраїль почав свої військові дії, хоча реальна кількість, ймовірно, більша.