UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль змінив вимоги для в'їзду в країну іноземцям

Уникнути самоізоляції не вийде

Влада Ізраїлю внесла зміни в порядок в'їзду іноземних громадян в країну. Згідно з новими вимогами, навіть вакцинованим іноземцям необхідно в будь-якому випадку здати ПЛР-тест на коронавірус і піти на самоізоляцію.

Про це повідомила прес-служба посольства України в Ізраїлі.

Тепер всім іноземним громадянам для в'їзду в Ізраїль необхідні наступні документи та умови:

Вакцинованими вважаються громадяни, які:

Особи, які були вакциновані або перехворіли на COVID-19 на території Ізраїлю звільняються від необхідності проходити 14-денну самоізоляцію. Вони проходять 24-годинну самоізоляцію або до моменту отримання негативного ПЛР-тесту, зробленого після прибуття в Ізраїль, за умови, якщо протягом останніх 14 днів вони не відвідували країни, що входять до списку червоних або помаранчевих.

Іноземець, який покине територію Ізраїлю до закінчення встановленого терміну самоізоляції без спеціального дозволу Міністерства охорони здоров'я, порушує закони країни, а отже наступний в'їзд буде заборонено.

Транзитні пасажири повинні пред'явити перед посадкою на рейс в Ізраїль медичну довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, видану не більше ніж за 72 години до планованого часу посадки в країні за умови, що загальний час пересадки не перевищує 24 години.

Медична декларація, дозвіл на в'їзд в країну, результати тесту на COVID-19 та інші документи потрібно роздрукувати й мати при собі для пред'явлення компетентним органам Ізраїлю. Особи, які хворіють на COVID-19, не зможуть сісти на літак.


Читайте також: Хасиди повернулися з Умані: Україна стала головним джерелом імпортних випадків COVID-19 в Ізраїлі

З початку пандемії в Ізраїлі заразилося коронавірусом 1,27 млн осіб, що становить майже 14% населення країни. Зараз там четверта хвиля пандемії. Водночас, рівень вакцинації в Ізраїлі один з найвищих у світі й становить понад 65% від усього населення.

Раніше повідомлялося, що Латвія посилила правила в'їзду для українців. А на початку вересня нові обмеження для українців ввела Фінляндія.

На даний момент, незважаючи на пандемію, українці можуть подорожувати в 133 країни світу. При цьому в кожній країні є свої вимоги щодо в'їзду іноземців.