UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль зіштовхується з дефіцитом ракет-перехоплювачів — FT

Строул зазначила, що США не можуть продовжувати постачати зброю Україні та Ізраїлю в тому ж темпі.

 Ракети, випущені з південного Лівану перехоплюються ізраїльською системою протиповітряної оборони "Залізний купол"

Ракети, випущені з південного Лівану перехоплюються ізраїльською системою протиповітряної оборони "Залізний купол"

Ізраїль зіштовхується з дефіцитом ракет-перехоплювачів, оскільки він зміцнює протиповітряну оборону, щоб захистити країну від нападів Ірану та його маріонеток,  повідомили керівники галузі, колишні військові й аналітики. США намагаються допомогти закрити прогалини в захисному щиті Ізраїлю, оголосивши 13 жовтня про розгортання системи протиракетної оборони THAAD напередодні очікуваного удару у відповідь з боку Ізраїлю по Ірану, що загрожує подальшою регіональною ескалацією, зазначає Financial Times.

"Проблема ізраїльських озброєнь є серйозною. Якщо Іран відповість на напад Ізраїлю [масованою кампанією повітряних ударів], і до неї приєднається "Хезболла", ізраїльська протиповітряна оборона буде перевантажена", — сказала Дана Строул, колишній високопоставлений чиновник Міністерства оборони США, відповідальний за Близький Схід.

Читайте також: Ізраїль не поспішає відповісти на ракетну атаку Ірану, бо хоче добре підготуватися — The Telegraph

Боаз Леві, генеральний директор Israel Aerospace Industries, державної компанії, яка виробляє перехоплювачі Arrow, що використовуються для збиття балістичних ракет, сказав, що він працює в три зміни, щоб забезпечити роботу виробничих ліній. 

"Тришарова система протиповітряної оборони Ізраїлю досі збивала переважну більшість безпілотників і ракет, які Іран і його маріонетки випускали по державі з усього регіону", — йдеться в газеті.

Читайте також: Байден не радить Ізраїлю атакувати нафтові об'єкти Ірану

Але Ізраїль мав менший успіх, відбиваючи другий іранський залп з понад 180 балістичних ракет, випущених 1 жовтня. Майже три десятки ракет влучили в ізраїльську авіабазу Неватім, за даними аналітиків з відкритих джерел, а одна ракета вибухнула за 700 метрів від штаб-квартири Моссаду, ізраїльського агентства зовнішньої розвідки.

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що прислухається до Сполучених Штатів Америки, але вирішуватиме свої дії відповідно до власних національних інтересів. Тель-Авів готує атаку на військові об’єкти Ірану.