UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль збив безпілотник «Хезболли», випущений з Лівану

За словами ЦАХАЛу, сирену не вмикали через протокол.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Армія Ізраїлю заявила, що нещодавно збила безпілотник терористичного угруповання «Хезболла» над регіоном Нижня Галілея. Атаку проводили зі сторони Лівану, повідомляє The Times of Israel.

За словами ЦАХАЛу, тривога через проникнення на територію Ізраїлю безпілотника не звучала «згідно з протоколом». Його збили засобами протиповітряної оборони в районі, де розташований великий завод підрядника компанії Rafael. Сирену увімкнули лише за 25 кілометрів від кордону з Ліваном через побоювання падіння уламків після збиття.

Читайте також: Ізраїль заявив, що знищив командира елітного підрозділу терористів «Хезболли»

Нагадаємо, раніше Reuters повідомляли, що США «дуже стурбовані» через загрозу повномасштабної війни Ізраїлю та Лівану. З території останнього «Хезболла» систематично обстрілює ізраїльтян, ті завдають ударів у відповідь. Американські високопосадовці вважають, що простого припинення вогню у Секторі Газа недостатньо для довготривалого миру на Ближньому Сході.

Також CNN повідомляли, що у разі повномасштабної війни Ізраїлю та «Хезболли» США нададуть усю необхідну допомогу своєму союзникові. Проте, за словами американських чиновників, ніхто не збирається відправляти воювати війська Сполучених Штатів.