UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль завдав удару по високопоставленому командиру Хезболли у Бейруті

Він нібито є відповідальним за удар по стадіону, внаслідок якого загинули діти.

Ізраїльські військові заявили, що здійснили цілеспрямований удар у Бейруті по командиру "Хезболли", який, на їх думку, є відповідальним за удар по Голанських висотах, у результаті якого загинули 12 дітей і підлітків. Про це повідомляє Reuters.

Близько 7:40 вечора (16:40 за Гринвічем)  над південними передмістями Бейрута після гучного вибуху було видно клуб диму.

"ЦАХАЛ завдав цілеспрямованого удару в Бейруті по командиру, відповідальному за вбивство дітей у Мадждал-Шамсі та вбивство численних інших ізраїльських цивільних", - йдеться в заяві Армії оборони Ізраїлю.

Там також заявили, що після удару не видавали нових інструкцій для цивільної оборони в Ізраїлі.

Ізраїльске видання The Times of Israel зазначає, що, імовірно, обʼєктом авіаудару по Бейруту був Фуад Шукр, також відомий як Хадж Мохсін, — старший радник лідера угруповання Хасана Насралли.

Високопоставлене джерело служби безпеки Лівану повідомило, що доля командира залишається невідомою.

Державне національне інформаційне агентство Лівану повідомило, що ізраїльський удар був націлений на територію навколо ради Шури Хезболли в столичному районі Харет-Хрейк.

Читайте також: Повномасштабні бойові дії між "Хезболлою" та Ізраїлем не є неминучими — Остін

Бейрут вже кілька днів перебуває у напрузі в очікуванні атаки Ізраїлю у відповідь на удар по друзькому селу Мадждал-Шамс на окупованих Ізраїлем Голанських висотах, в результаті якого загинули підлітки.

Ізраїль і США звинувачують у нападі "Хезболлу". Угруповання  заперечує свою причетність.