UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ізраїль завдав удару по наметовому містечку в Рафаху

Щонайменше 40 людей загинули.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по наметовому містечку на північному заході міста Рафах, що у Секторі Гази. Атака відбулась поблизу району, де розташовані склади Організації Об'єднаних Націй з надання допомоги палестинським біженцям (UNRWA), передає TRT Haber з посиланням на WAFA.

Свідки заявили, що ізраїльські військові літаки атакували табір щонайменше восьмими ракетами, велика кількість наметів була спалена. Під час удару загинули щонайменше 40 людей.

Читайте також: Ізраїль просувається вглиб Рафаха — Reuters


Раніше ЦАХАЛ повідомляв про те, що в результаті авіаудару по Рафаху Ізраїль ліквідував начальника ХАМАС, який відповідає за роботу терористів в ізраїльському окрузі Юдеї та Самарії, а також високопоставленого чиновника бойовиків. Ясін Рабіа керував терористичною діяльністю угруповання в регіоні, переказував кошти об'єктам терору і планував теракти по всьому округу.

На початку травня військовий кабінет Ізраїлю вирішив розширити операцію в Рафаху. Тоді повідомляли, що операція буде обмежено, аби не засмутити адміністрацію президента США Джо Байдена. Він попереджав, що у випадку проведення військової операції в місті Сполучені Штати зупинять поставки наступального озброєння.

Нагадаємо, 20 травня Міжнародний кримінальний суд (МКС) запросив ордери на арешт премʼєра Ізраїлю Нетаньяху та лідерів ХАМАС. У своїй заяві МКС зазначили, що усі вони несуть кримінальну відповідальність за воєнні злочини та злочини проти людства.